Още на 10 май излизаме на протест, а на 18 май

...
Още на 10 май излизаме на протест, а на 18 май
Коментари Харесай

Превозвачите излизат на протест утре, а на 18 май ще спрат автобусните превози

Още на 10 май излизаме на митинг, а на 18 май ще спрат автобусните транспорти. Това съобщи в ефира на  изпълнителният шеф на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров. 

В петък част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с премиера Кирил Петков, на която трябваше да се обсъдят ограничения против повишаването на горивата. Браншът заплаши с нови митинги и блокади на пътища след 10 май. Превозвачите чакат да получат отговори на главните си претенции - понижаване на акциза на горивата с 50% за 6-месечен интервал, отпадане на биокомпонентата, както и отсрочване на плануваното разширение на ТОЛ системата. 

Относно абсурда на срещата с премиера в Министерския съвет, Димитров изясни, че са желали да обсъдят в елементи техните оферти, само че по този начин и не са разискали нищо съответно.

" Нека да си погледнат съдружното съглашение - огромна част от нашите претенции по въпроса за ТОЛ системата са записани там ", добави той. По думите на Димитров, с 12 стотинки ще поевтинее бензинът, в случай че бъде отстранено условието за биокомпонента.

" Много от хората са на ръба на оцеляването, а автобусните транспорти са след ръба на оцеляването ", безапелационен е Димитров.

Той изрази недоволството си от чутите оферти от ръководещите. " Не е правилно, че казусът ни се взема решение с тяхното предложение за смяна в Закона за пътищата ", безапелационен е представителят на превозвачите. Според него, ръководещите се пробват да изместят фокуса - да слагат превозвачите против българските жители. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР